Hoe zijn wij begonnen

Wij zijn Hetty Janssen en Jill Pigmans en wij werken sinds 2002 samen in de gehandicaptenzorg. Van de grote zorginstellingen tot zorgboerderijen, we hebben ze allemaal gezien. Helaas werd er in onze ogen onvoldoende zorg op maat geboden door een te grote overhead, ondanks de vele bezuinigingen. Van 2009  tot 2015 zijn wij betrokken geweest bij de opzet van een kleinschalig ouderinitiatief omdat wij geloven in kleinschalige en cliëntgerichte zorg. Vanuit hier is het idee van kleinschalige dagbesteding ontstaan en in 2015 is BlinQ dagbesteding gestart met twee locaties.

Voor acht ouderparen van kinderen met een verstandelijke beperking stond zorg op maat centraal. De zorg werd gefinancierd door PGB’s en had een minimale overhead van 3%. In de regio Oss bleek het aanbod van ‘leuke’ werkplekken schaars zijn of zelfs helemaal verdwenen. De dagbestedings-plekken groeide tot soms wel 15 cliënten, waren niet zinvol te noemen en vervoer was door de 10 km grens een probleem geworden.

Voor ons de kans om unieke en leuke werkplekken bij lokale bedrijven te creëren voor iedereen met een beperking. Onze ideeën en plannen werden verder uitgewerkt en gepresenteerd aan het grote netwerk van ouders, cliënten en speciaal onderwijs. Het doel was om cliënten weer te laten uitblinken in datgene waar zij goed in zijn, blinken maar dan met de Q. Zinvolle dagbesteding mocht in onze ogen ook weer écht zinvol worden.

Met twee locaties in 2015 breidden we stap voor stap uit naar nog meer unieke werkplekken, waar wij met onze BlinQers dagelijks ontzettend welkom zijn om mooie taken te doen en hierdoor iets voor elkaar kunnen betekenen. Wil je meer weten op welke locaties wij zo welkom zijn en wat onze BlinQers voor mooie taken hebben? Neem dan een kijkje op onze werkplekken!

BlinQ, werken zoals jij dat wilt!

Vaste begeleiding

Kleinschalige werkplekken

6-8 cliënten werken met elkaar

Regio Oss, Uden en Veghel