Dieren

Werken met dieren heeft een positieve werking op je zelfvertrouwen. Een hond kent geen vooroordelen en luistert zonder aanziens des persoons naar ieder persoon, mits het de commando’s op de juiste manier overbrengt. BlinQ Dagbesteding is met Stichting Hulphond Nederland en Stichting Kinderboerderij De Beestenbergh een samenwerkingsverband gestart waarbij werken in een dierenomgeving mogelijk wordt gemaakt voor mensen met een beperking.

Stichting Hulphond

De hulphonden van Hulphond Nederland worden opgeleid als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of emotionele problemen, psychiatrische problematiek, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden.

Werkdagen: tijdelijk geen

In 2020 zijn ze bij Stichting Hulphond druk aan het verbouwen. In deze periode kunnen wij helaas geen dagbesteding aanbieden. Naar verwachting kunnen wij vanaf begin 2021 weer terecht. Wij wensen Stichting Hulphond veel succes met de werkzaamheden!

Kinderboerderij de Beestenbergh

Ellen de Raad van de kinderboerderij in Berghem zit op de maandagen te springen om extra handjes voor zowel binnen als buiten taakjes. Sinds 1994 is de Beestenbergh een begrip in Berghem. Het bijzondere aan onze kinderboerderij is dat de kinderen de konijnen, cavia’s en tamme ratjes op schoot mogen nemen en ze mogen knuffelen. Ook mogen de geiten, de schapen, de varkens en het kalf geborsteld worden.

Werkdagen: maandag

Werkzaamheden: 

  • Helpen bij het voeren van de dieren
  • Knuffelen met de kleine dieren
  • Werkjes in de binnen accommodatie
  • Groenten snijden

Er zijn nog 1 plek beschikbaar (update 09-12-2018)