WLZ werkplekken

We werken samen met uiteenlopende bedrijven in de regio Oss, Uden en ‘s-Hertogenbosch. Zo hebben we afwisselende, kleinschalige werkplekken te bieden voor zo’n zes tot acht cliënten per locatie.

Past een plek niet, dan kun je makkelijk wisselen. Als je er behoefte aan hebt, kun je bij meerdere bedrijven tegelijkertijd werken. We zorgen altijd voor vaste begeleiding.

Aansluiten bij jouw interesses en mogelijkheden. Dat vinden we belangrijk. Daarom werken we samen met lokale bedrijven. Onze begeleiders zorgen steeds voor maatwerk.

De ontwikkeling van de cliënt staat centraal. Schroom dus niet om met ons het gesprek aan te gaan. Samen vinden we een droombaan.

Kies een werkplek die bij jou past

Vaak weet je wel waar je interesses liggen of wat je leuk vindt, maar soms ontdek je je talent pas op die ene bijzondere  werkplek.

Ziekenhuis Bernhoven

Je bent aan het werk in een bijzonder zorgomgeving. Zo maak je de speeltuin/speelhoeken van de kinderafdeling netjes van het ziekenhuis of je brengt koffie rond op de poli afdelingen.

Bekijk deze werkplek

BrabantZorg

Iets betekenen voor ouderen, samen een spelletje of een wandelingetje. Maar je bereid ook een heerlijke soep met elkaar. Dat doe je op locaties Wilberthof in Berghem en Ons Stekkie in Herpen.

Bekijk deze werkplek

De postBode

De postBode is een kleinschalige organisatie waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt graag werken. Je werkt in een rustige en gestructureerde omgeving, waar post gesorteerd wordt of flyers worden gevouwen.

Bekijk deze werkplek

Sportpark de Rusheuvel

Op deze sportieve plek komen verschillende sportclubs samen. We vullen de voorraad bij van de kantine en maken de zalen stofvrij. Ook is er ruimte om lekker zelf te sporten.

Bekijk deze werkplek

De Beestenbergh

De Beestenbergh is al lange tijd een begrip in Berghem. Het bijzondere aan deze kinderboerderij is dat de kinderen de konijnen, cavia’s en tamme ratjes op schoot mogen nemen om met ze te knuffelen. Borstel je liever een geit, schaap, varken of kalfje? Dat kan ook!

Bekijk deze werkplek

Klaproos

In het pittoreske Herpen heeft BlinQ een eigen accommodatie gelegen in een prachtige omgeving. Dé plek om lekker buiten te tuinieren of dieren te voeren. Je kunt hier ook terecht voor productiematige werkzaamheden en klus of schoonmaak taakjes.

Bekijk deze werkplek

RKSV Margriet

Sportliefhebbers en trouwe supporters uit de wijde omgeving zijn hier te vinden. We prikken afval en zetten de goals klaar voor de trainingen in het weekend.

Bekijk deze werkplek

Vanderlande

Je werkt een indrukwekkende maar gestructureerde en bijzondere omgeving waar je op facilitair gebied een belangrijk steentje bijdraagt om de werkomgeving. Het bijhouden van de vergaderzalen is één van de taken die je kunt doen.

Bekijk deze werkplek

Korenbloem

De belevingsgerichte dagbesteding is vooral voor mensen bij wie het (samen) bezig zijn en daar plezier aan beleven voorop staat. Het dag/week programma bestaat vaak uit een aantal verschillende activiteiten, zoals creatieve activiteiten, samen zingen of naar muziek luisteren, koken, wandelen of fietsen, bewegingsactiviteiten, enzovoort.

Bekijk deze werkplek

Wanneer kunnen wij je helpen?

We verlenen de best mogelijke zorg aan onze cliënten. Zorg die kleinschalig is. Dat staat op één. Dat betekent dat ook de werkomgeving aangenaam en veilig moet zijn voor onze doelgroep. We gaan per situatie na of we aan deze voorwaarden kunnen voldoen. We plaatsen dus niet iedereen. Uit een aanmelding of intake blijkt wat we kunnen doen. Hieronder vernoemen we onze selectiecriteria.

Wij  kunnen cliënten helpen wanneer er sprake is van …

 • Basiscriterium: leeftijd tussen de 17 en 70 jaar.
 • Een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

De cliënten met het volgende zorgprofiel kunnen bij BlinQ terecht:

 • VG ‘wonen met begeleiding en intensieve verzorging’.
 • VG ‘Wonen met intensieve begeleiding en verzorging’.
 • VG ‘Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering’.
 • LG ‘wonen met begeleiding en intensieve verzorging’.

Wij kunnen cliënten niet helpen als er sprake is van …

 • Alle vormen van het toedienen van medicatie.
 • Niet stuurbaar wegloopgedrag.
 • Fysieke agressie die een onveilige situatie kan creëren voor zowel de client als derden.
 • Seksueel ongewenst gedrag dat een onveilige situatie kan creëren, zowel voor de cliënt zelf als voor de andere cliënten.
 • Suïcidaal gedrag in verleden of heden.
 • Verslavingen aan (soft)drugs, nicotine en/of alcohol  die een onveilige situatie kunnen creëren. Zowel voor de cliënt zelf als voor de andere cliënten.
 • Ernstige psychiatrische problematiek zoals onstabiele psychoses die een onveilige situatie kunnen creëren. Zowel voor de cliënt zelf als voor de andere cliënten.
 • Een lichamelijke beperking die een matige tot intensieve verpleegkundige zorg vereist of volledige overname in de ADL vereist.
 • Gedrag dat vrijheidsbeperkende maatregelen vereist.
 • Een BOPZ-indicatie.

Uiteraard helpen wij bij een door- of terugverwijzing.

Eigen bijdrage WLZ

 

Als je zorg en ondersteuning krijgt vanuit de WLZ, betaal je ook een eigen bijdrage. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) bepaalt hoe hoog die bijdrage is. Het kantoor berekent die aan de hand van onder meer je inkomen, vermogen en leeftijd. Met de rekenhulp van CAK kun je zelf uitrekenen hoe hoog je eigen bijdrage is. Ben je jonger dan 18 jaar, dan betaal je geen eigen bijdrage.

BlinQ, werken zoals jij dat wilt!

Vaste begeleiding

Kleinschalige werkplekken

6-8 cliënten werken met elkaar

Regio Oss, Uden en Veghel