Dieren

Werken met dieren heeft een positieve werking op je zelfvertrouwen. Een hond kent geen vooroordelen en luistert zonder aanziens des persoons naar ieder persoon, mits het de commando’s op de juiste manier overbrengt.  BlinQ Dagbesteding is met Stichting Hulphond Nederland en Hondenvereniging Nieuw Schaijk zijn een samenwerkingsverband gestart waarbij werken in een dierenomgeving mogelijk wordt gemaakt voor mensen met een beperking.

Stichting Hulphond

De hulphonden van Hulphond Nederland worden opgeleid als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of emotionele problemen, psychiatrische problematiek, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen blijken gebaat bij de inzet van hulphonden.

Werkzaamheden: Je werkt in een omgeving waar je leert omgaan met honden, je laat de honden uit, speelt met ze en verzorgt de vachten in de trimsalon. Daarnaast horen er ook taakjes bij zoals trainingsruimten klaarzetten en de kantine opruimen en schoon houden.

Klik hieronder voor het dagprogramma om de beschikbaarheid en werkdagen te bekijken.